OFFICIAL PORTAL
NATIONAL DISASTER MANAGEMENT AGENCY
PRIME MINISTER'S OFFICE

Director General Message

Datuk Dr. Aminuddin bin Hassim

Datuk Dr. Aminuddin bin Hassim

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam Sejahtera...

Saya ingin mengucapkan selamat datang dan terima kasih kerana melayari Portal Bencana Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA Malaysia), Jabatan Perdana Menteri.

Rentetan daripada insiden-insiden bencana luar biasa khususnya Banjir Monsun pada 2014 yang telah mengakibatkan kemusnahan besar di beberapa negeri, Jemaah Menteri pada 26 Ogos 2015 telah membuat keputusan menubuhkan NADMA Malaysia dimana jentera perancangan dan pelaksanaan bencana negara dapat diurus dengan lebih cekap, berkesan dan sampai ke segenap lapisan masyarakat khususnya mangsa bencana.

Keprihatinan komuniti setempat, amaran dan ramalan awal dari agensi yang bertanggungjawab akan membantu terutama dalam proses penempatan serta keselamatan mangsa. Kita mahu membudayakan kesiapsiagaan dalam membina komuniti yang teguh.

Justeru itu, saya berharap portal ini dapat menjadi satu landasan terbaik dalam menyampaikan maklumat sahih yang terkini berkaitan bencana. Diharapkan segala usaha-usaha sebelum, semasa dan selepas bencana dapat diuruskan dengan lebih lancar dengan bantuan informasi-informasi di sini.
 

Selamat melayari Portal NADMA.

 

Sekian, terima kasih.

Datuk Dr. Aminuddin bin Hassim
Ketua Pengarah
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA Malaysia)
Jabatan Perdana Menteri

Disclaimer
The Government of Malaysia and the National Disaster Management Agency (NADMA) shall not be liable for any loss or damage caused by the usage of any information obtained from this website.
Hubungi Kami
Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA),
Jabatan Perdana Menteri,
Aras 6 & 7, Blok D5, Kompleks D,
Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62502 Wilayah Persekutuan
Putrajaya

T: +603 8870 4800
F: +603 8870 4848
E: admin@nadma.gov.my
G: 2.937323, 101.704762
Statistik Pengunjung
Pengunjung

Search